Amandel vijgen scones
Feb 21, 2024

Amandel vijgen scones

Amandel vijgen sconesLuchtige scones met de zoete smaak van vijgen en de nootachtige bite van amandelen, perfect voor bij de thee.Ingrediënten voor 8 scones:Bereidingswijze:

Noototheek

Amandel vijgen scones

Amandel vijgen sconesLuchtige scones met de zoete smaak van vijgen en de nootachtige bite van amandelen, perfect voor bij de thee.Ingrediënten voor 8 scones:Bereidingswijze:

Amandel vijgen scones

Luchtige scones met de zoete smaak van vijgen en de nootachtige bite van amandelen, perfect voor bij de thee.

Ingrediënten voor 8 scones:

  • Snufje zout
  • 150 g amandelmeel
  • 50 g bloem
  • 100 g gedroogde vijgen, in stukjes
  • 50 g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 50 g boter, gesmolten

Bereidingswijze:

  1. Laat de scones afkoelen op een rooster en serveer ze warm of op kamertemperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng het amandelmeel, bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
  4. Voeg de stukjes vijg toe en meng goed door het droge mengsel.
  5. Klop de eieren, melk en vanille-extract in een aparte kom en voeg de gesmolten boter toe.
  6. Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot een zacht deeg ontstaat.
  7. Vorm het deeg tot een ronde schijf van ongeveer 2,5 cm dik en snijd deze in 8 punten of gebruik een scone-uitsteekvorm.
  8. Leg de scones op de bakplaat en bak ze 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Amandel vijgen scones
Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.