Noototheek
Zelfgemaakte pistache ijs
[et_pb_section admin_label="section"] [et_pb_row admin_label="row"] [et_pb_column type="4_4"][et_pb_text admin_label="Text"]IngrediëntenVoor 6 porties:190 g ongezouten pistachenoten500 ml verse slagroom380 ml gecondenseerde volle melkBereidingPel de pistache noten. Doe de pistachenoten in de keukenmachine en maal zo fijn mogelijk, maar zorg ervoor dat de stukjes niet aan elkaar gaan plakken. Dit duurt op de hoogste stand ca. 1 min.Verhit een grote…
[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]
Ingrediënten
Voor 6 porties:
- 380 ml gecondenseerde volle melk
Bereiding
Pel de pistache noten. Doe de pistachenoten in de keukenmachine en maal zo fijn mogelijk, maar zorg ervoor dat de stukjes niet aan elkaar gaan plakken. Dit duurt op de hoogste stand ca. 1 min.
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster de gemalen pistachenoten 6 min. op laag vuur. Blijf omscheppen, zodat ze gelijkmatig roosteren, maar niet te bruin worden. Laat afkoelen op een bord.
Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met de mixer in 3-5 min. luchtig. Houd 2 el pistachenoten achter voor de garnering (per 6 porties) en spatel de rest door het mengsel. Schep in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in minimaal 6 uur bevriezen. Neem 10 min. voor gebruik het ijs uit de vriezer en maak er bolletjes van. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de pistache.
Online noten bestellen doe je natuurlijk bij Noototheek!
[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]