Gratis Verzending,
vanaf 35 euro

Vóór 15:00 besteld,
zelfde dag verzonden!

Recepten

Zelfgemaakte pistache ijs

sep 2, 2021

Ingrediënten

Voor 6 porties:

  • 500 ml verse slagroom
  • 380 ml gecondenseerde volle melk

Bereiding

Pel de pistache noten. Doe de pistachenoten in de keukenmachine en maal zo fijn mogelijk, maar zorg ervoor dat de stukjes niet aan elkaar gaan plakken. Dit duurt op de hoogste stand ca. 1 min.

Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster de gemalen pistachenoten 6 min. op laag vuur. Blijf omscheppen, zodat ze gelijkmatig roosteren, maar niet te bruin worden. Laat afkoelen op een bord.

Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met de mixer in 3-5 min. luchtig. Houd 2 el pistachenoten achter voor de garnering (per 6 porties) en spatel de rest door het mengsel. Schep in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in minimaal 6 uur bevriezen. Neem 10 min. voor gebruik het ijs uit de vriezer en maak er bolletjes van. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de pistache.

Online noten bestellen doe je natuurlijk bij Noototheek!

Misschien interessant…

Applecrumble met hazelnoten

Applecrumble met hazelnoten

Ingrediënten Voor 4 personen: 65 g ongebrande hazelnoten 150 g ongezouten roomboter 100 g witte basterdsuiker 200 g...

Amandelmeel Chocolate Chip Cookies

Amandelmeel Chocolate Chip Cookies

Ingrediënten Voor 9 koeken: – 100 gr roomboter, op kamertemperatuur– 250 gr amandelmeel– 1 tl vanille extract– 1 tl...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0
    0
    Winkelmand
    Winkelmand legen
    Chocolaatje erbij?